Norsk topphåndball

Hanne Olsvik:  – Vi har gjort en grei sesong, men det vises ikke helt på tabellen – Norsk Topphåndball (topphandball.no)

Hanne Olsvik:  – Vi har gjort en grei sesong, men det vises ikke helt på tabellen

Tekst: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball16/03/2023

Levanger har slitt med poengfangsten denne sesongen og ligger beskjedent plassert på 10. plass når seks kamper gjenstår.  I fjor endte trønderne på 4. plass og var med i kvaliken for opprykk til REMA 1000-ligaen.  I de siste kampene har Levanger vist fremgang poengmessig hvor det har blitt uavgjort mot Junkeren og Fjellhammer.

– Sesongen så langt har ikke vært som vi hadde håpet på, forteller playmaker Hanne Olsvik (23).  – Vi hadde en bra sesong i fjor der vi tok mange poeng vi ikke trodde vi skulle ta og spilte bra i sammen.  Mens i år har vi kanskje tapt noen kamper som vi trodde vi skulle ha vunnet.  Vi har spilt bra mot de beste lagene, da har vi vist at vi har et høyt nivå inne, men vi klarer ikke å dra i land de seirene vi skal.  Jeg synes vi generelt i det store og hele har gjort en grei sesong, men det vises ikke helt på tabellen, presiserer hun.


Hva lykkes dere med når dere er gode?

– Det er når vi klarer å sette et veldig godt forsvar, som vi gjorde i den siste kampen mot Fjellhammer.  Da spiller vi aggressivt og offensivt i forsvar og fremover så stemmer det meste.  Når det flyter spiller vi alle situasjonene helt ut.  Når det ikke går veien, blir det vanskeligere.Levanger står med fem seire, fem uavgjort og ti tap når 20 serierunder er spilt.  I fjor lå klubben og knivet om en topp 4-plassering og greide også å kapre den siste kvalikplassen for opprykk til eliteserien.

Hvordan fremstod dere i fjor sammenliknet med i år?

– Vi er nesten samme spillergruppa og i tillegg har vi fått inn noen forsterkninger. Det er vanskelig å sette fingeren på hva som er forskjell på sesongen i fjor og i år.    Men vi er et nytt år i 1. divisjon og lagene begynner å kjenne hverandre mer.  Det er masse som spiller inn på det her, tror jeg.

Foto: Jon ForbergI 2023 har Levanger en seier, som kom mot Larvik Turn.  Ellers har laget gått på fem tap og spilt to uavgjorte kamper.

– Selvfølgelig, det er kjipt å gå på tap etter tap, men man må se litt bak resultatene og se på hvem vi møter.  Vi har møtt alle topplagene, men likevel er det kjipt å tape så mange kamper på rad.  Vi tar alltid det beste fra hver kamp og prøver å lære av det som er mindre bra.  Vi vet at vi kan, vi spilte godt mot Follo, Oppsal og Flint og gjorde også en bra kamp mot Gjerpen.  Vi vet at vi kan, fastslår playmakeren, og legger til:  – vi må bare få det ut i alle matcher.

– Jeg kunne ikke ha bedt om en bedre spillergruppe.  Dagen etter et tap starter vi alltid på nytt og prøver å gjøre det beste ut av det.  Miljøet i spillergruppa og i klubben er det beste, du kan ikke gjøre annet enn å trives her, skryter hun.

Foto: Hanne HeggdalEtter en opptur med uavgjorte kamper mot Junkeren og Fjellhammer synes Hanne Olsvik det ser lysere ut med tanke på en god avslutning på sesongen.  Levanger tapte for begge lagene før jul.

– Det er to gode lag og Fjellhammer er et formlag som slo Oppsal.  Vi er fornøyde med poeng i de to siste kampene, sier hun.

– Vi vil ta med oss det vi presterte i kampen mot Fjellhammer på søndag og bygge videre på det.  Jeg synes det er en av de beste kampene vi har spilt denne sesongen.  Føler at vi har en formkurve som er positiv med tanke på det vi har vist i de to siste kampene.

– Men samtidig møter vi gode lag fremover.  Vi vil bare bygge videre på det vi har begynt på nå.  Så håper jeg at vi får med oss flere poeng i de siste kampene av sesongen.

Foto: Jon ForbergHanne Olsvik kom fra Byåsen i 2020 og spiller sin tredje sesong i Levanger.  Denne sesongen har hun scoret nestflest mål for klubben.  89 scoringer er det blitt hvorav 38 fra sjumeter.

Hva vil du si om din egen innsats?

– Jeg synes det har vært varierende etter jul.  Før jul synes jeg det var helt greit, men etter jul har det vært opp og ned.  I de siste kampene derimot har jeg funnet tilbake til den spilleren jeg er, jeg føler at jeg viser en god formkurve, sier Hanne Olsvik avslutningsvis.